Podstawowe narzędzie kucharza, bez którego ciężko cokolwiek zwojować w kuchni. Jacek Kuchmistrz i Marek vel Caledrian odkrywają przed Wami świat noży kuchennych!
Podcast: Pobierz
Podstawowe narzędzie kucharza, bez którego ciężko cokolwiek zwojować w kuchni. Jacek Kuchmistrz i Marek vel Caledrian odkrywają przed Wami świat noży kuchennych!
Podcast: Pobierz
4 Odpowiedzi
Pan Wacuś
Dla mnie dobry i ostry odcinek
siunia
Gordon Ramsay kiedyś powiedział, że dwa (!) najważniejsze noże w kuchni to kuty 20 cm nóż szefa kuchni i kuty 9 cm nożyk do obierania warzyw tzw. obierak i polecił noże firmy Wusthof. Z tańszych noży polecam 20 cm nóż szefa kuchni firmy Victorinox z rączką Fibrox (nr 40520). Co do drewnianych desek do krojenia to polecam deski z klonu.
Krawiec
Piotr
Fajnie się słuchało , i wiele ciekawych informacji.