Porady i przepisy dla chcących rozpocząć przygodę z samodzielnym pieczeniem chleba a także chlebowe ciekawostki i dyskusje.
Podcast: Pobierz
Porady i przepisy dla chcących rozpocząć przygodę z samodzielnym pieczeniem chleba a także chlebowe ciekawostki i dyskusje.
Podcast: Pobierz
3 Odpowiedzi
Kola
dla mnie bomba
HMickiewicz
super audycja. Zaciekawił mnie temat szkodliwości mikrofalówki. Czy możecie się wypowiedzieć dokładniej w tym temacie? Tylko nie na zasadzie „lekarz podgrzał krew i pacjent zmarł” (no chyba że w audycji satyrycznej). Ciekawi mnie motywacja gospodarza programu: dlaczego oddaliście mikrofalę znajomym?
Co do sztucznych dodatków: polecam zobaczyć sobie skład bułki tartej. Ostatnio widziałem w sklepie bułkę tartą, która miała z 30 składników. 30!!! Serio do produktu „bułka tarta” potrzebne jest coś więcej niż starta bułka? 🙂
HMickiewicz
nawet znalazłem skład bułki tartej, ze sklepu na „cywilizowanym zachodzie”:
bread crumbs (enriched flour [wheat flour, malted barley flour, niacin, ferrous sulfate, thiamin mononitrate, riboflavin, folic acid], high fructose corn syrup, corn syrup, partially hydrogenated vegetable oil [soybean and/or cottonseed and/or corn and/or canola], water, salt, contains 2% or less of yeast, hops, molasses, sugar, wheat gluten, why soy flour, whole wheat four, tye four, corn flour, oat bran, corn meal, rice flour, potato flour, butter, dough conditioner, mono- and diglycerides, sodium and/or calcium searoyl lactylate, soy lecithin, calcium carbonate], yeast nutrients [ammonium sulfate, calcium sulfate, monocalcium phosphate], vinegar, nonfat milk, buttermilk, lactic acid, calcium proponate and potassium sorbate [preservatives, sesame seeds), oat flour, sunflower seeds oil.
jakieś pytania?