Smaczna i orzeźwiająca, ale także zdrowa audycja dla wszystkich ludzi pracy! Prowadzą: Jacek Kuchmistrz, Zenon i Krawiec.
Podcast: Pobierz
Smaczna i orzeźwiająca, ale także zdrowa audycja dla wszystkich ludzi pracy! Prowadzą: Jacek Kuchmistrz, Zenon i Krawiec.
Podcast: Pobierz
5 Odpowiedzi
PROFESORLENIUCH
Bardzo fajna audycja. Od siebie dodam że w czasach mojej młodości jak nie było schabu to jadało się martadelę panierowaną zamiennie z panierowanymi pieczarkami – oczywiście smażone a do tego ziemniaki z surówką oraz obowiązkowy kompot owocowy, natomiast na deser był ryż z truskawkami.
Paweł
Profesorze narobiłeś mi smaka na smażoną mortadele 😉
PROFESORLENIUCH
Wiedząc teraz jak jest robiona martadela – nie miałbym na nią ochoty, ale jeśli Tobie to nie przeszkadza, życzę smacznego 😉
Kamil
Albo chleb otaczany w jajku i podsmażany na patelni! !! Pychotka! !!
Zenon
A widzisz Kamilu. To co opisałeś, to tost francuski. Mały renesans to danie przeżywa obecnie. Polecam na słono i na słodko.
@Profesorleniuch
Faktycznie, dwa istotne dania tutaj nadmieniłeś, których w audycji zabrakło. Wiele osób w tamtych czasach produkowało sobie w domu pieczarki, stąd też przekonanie, że to pośledni grzyb. Do tego nie należy zapominać w ogóle o tym, że znacznie więcej osób na wsiach zurbanizowanych hodowało zwierzęta. O ile teraz w zasadzie ludzie nie mają już żadnych zwierząt, albo co najwyżej kury, o tyle dawniej często można było spotkać się z hodowlą królików, gęsi, kaczek, indyków a nawet jednej – dwóch świń.